Ultra Vita-Bee (12223) 1000mL(1450gr)

Προϊόντα BeeNectar
€39,93
€42,33 με ΦΠΑ

Η UltraVita-Bee 500ml (κωδ. 12023) και η Ultra Vita-Bee 1000ml (κωδ. 12223) περιέχουν συγκεντρωμένα σάκχαρα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Επιλέξτε Ποσότητα


Η UltraVita-Bee 500ml (κωδ. 12023) και η Ultra Vita-Bee 1000ml (κωδ. 12223) περιέχουν συγκεντρωμένα σάκχαρα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Αποτελέσματα
• Αυξάνει τον πληθυσμό του γόνου έως και 45% μέσα σε 20-30 ημέρες
• Αυξάνει την παραγωγή μελιού έως και 23%
• Αυξάνει αρκετά τον αριθμό των αβγών που γεννάει η βασίλισσα
• Αυξάνει τη ζωή των μελισσών
• Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια σε ιούς, μικρόβια, πρωτόζωα και μύκητες (Αμερικάνικη σηψιγονία, Ασκοσφαίρωση, Νοζεμίαση, ιός του Κασμίρ κλπ)
• Αυξάνει την ενέργεια των μελισσών
• Μειώνει το χρόνο ίασης των μελισσοσμηνών σε περίπτωση κάποιας ασθένειας όταν συνδυάζεται με την κατάλληλη θεραπεία.
• Βελτιώνει το μεταβολισμό των μελισσών
• Ευνοεί τον πολλαπλασιασμό μη παθογόνων μικροοργανισμών οι οποίοι βρίσκονται φυσιολογικά στον οργανισμό της μέλισσας, ενώ αποτρέπει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών δρώντας ως προβιοτικό
• Δρα εξίσου καλά ακόμα και στις περιπτώσεις όπου η βασίλισσα δεν έχει την τάση να γεννήσει
Όλα τα παραπάνω μπορούν να επιτευχθούν ακόμα και όταν υπάρχει μειωμένη έκκριση νέκταρ και δεν υπάρχει αρκετή γύρη στο περιβάλλον των μελισσοσμηνών.

Η Ultra Vita-Bee θα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν τα μελισσοσμήνη:
• Χρειάζονται βοήθεια (αδύναμα ή νέα)
• Είναι στρεσαρισμένα (πχ. λόγω μεταφοράς, δηλητηρίασης ή διαφόρων θεραπειών)
• Είναι μολυσμένα από κάποια ασθένεια (μικροβιακή ή από ιό). Η Ultra Vita-Bee βοηθάει στην αντιμετώπιση αυτής όταν συνδυάζεται με την κατάλληλη θεραπεία.
• Δεν προσλαμβάνουν αρκετή τροφή από το περιβάλλον
• Θέλουμε να αυξηθούν γρήγορα

Είναι αποτελεσματική όλο το χρόνο

Δεν περιέχει τοξικές ουσίες που θα επιβαρύνουν τις μέλισσες και τα προϊόντα τους

Διατηρείται στο ψυγείο έως 2 χρόνια

Είναι διαθέσιμη σε μπουκάλια των 500ml (725g) και 1000ml (1450g)

Παράγεται και συσκευάζεται από την BeeNectar

Η UltraVita-Bee θα πρέπει να χορηγείται στα μελισσοσμήνη για τουλάχιστον 8 συνεχόμενες φορές κάθε 2-4 ημέρες.

Πρώτος τρόπος
• Ψεκάστε την Ultra Vita-Bee πάνω στα τελάρα με τις μέλισσες κάθε 2-4 ημέρες (όσο πιο συχνά ψεκάζετε τόσο γρηγορότερα αποτελέσματα θα έχετε).
• Σε κάθε κυψέλη χρησιμοποιείστε 4,5g UltraVita-Bee ανεξάρτητα από τον αριθμό των πλαισίων με τις μέλισσες. Αυτό που αλλάζει είναι η ποσότητα του σιροπιού στο οποίο αναμειγνύονται τα 4,5g της Ultra Vita-Bee
• Για κάθε πλαίσιο της κυψέλης που έχει μέλισσες χρησιμοποιείστε 10g σιρόπι. Αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα σιροπιού ανά τελάρο (άνω των 10g) το μείγμα θα καταλήξει στον πάτο της κυψέλης και μετά θα οδηγηθεί έξω από αυτήν, οπότε θα πάνε άχρηστες και οι βιταμίνες και το σιρόπι.
• Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω αν για παράδειγμα μία κυψέλη έχει 5 πλαίσια με μέλισσες, θα πρέπει να αναμείξετε 4,5g Ultra Vita-Bee με 50g σιρόπι, ενώ εάν μία κυψέλη έχει 10 πλαίσια με μέλισσες θα πρέπει να αναμείξετε 4,5g Ultra Vita-Bee με 100g σιρόπι.

Πρώτο παράδειγμα: Εάν έχετε 50 κυψέλες των 5 πλαισίων αναμείξτε 225g Ultra Vita-Bee (50 κυψέλες x 4,5g Ultra Vita-Bee ανά κυψέλη = 225γραμμάρια) με 2,5kg σιρόπι.(50 κυψέλες x 5 πλαίσια x 10g σιρόπι για κάθε πλαίσιο = 2,5kg).

Δεύτερο παράδειγμα: εάν έχετε 10 κυψέλες των 8 πλαισίων αναμείξτε 45g Ultra Vita-Bee (10 κυψέλες x 4,5g Ultra Vita-Bee ανά κυψέλη = 45g) με 800g σιρόπι (10 κυψέλες x 8 πλαίσια x 10g σιρόπι για κάθε πλαίσιο =800g).

Οι παραπάνω ποσότητες τόσο του σιροπιού που θα χρησιμοποιήσετε, όσο και της Ultra Vita-Bee μπορούν να μετρηθούν με κοινή ζυγαριά. Αν αντί για ζύγισμα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ογκομέτρηση τα 4,5g Ultra Vita-Bee αντιστοιχούν σε 3,25ml και τα 10g σιροπιού αντιστοιχούν περίπου σε 7-7,5 ml.

Για να προσδιορίσετε την ποσότητα που θα πρέπει να ψεκάσετε με το ψεκαστηράκι σας στο κάθε μελίσσι, πάρτε ένα ποτήρι, τοποθετήστε το πάνω σε μια ζυγαριά και εφόσον μηδενίσετε τη ζυγαριά, ψεκάστε μέσα στο ποτήρι για τόση ώρα ώστε η ζυγαριά να σας δείξει τα γραμμάρια του μείγματος (σιρόπι και Ultra Vita-Bee) που πρέπει να ψεκαστούν στο μελίσσι σας (όπως υπολογίστηκε με τον παραπάνω τρόπο). Αυτός είναι και ο χρόνος που θα ψεκάζετε την κάθε κυψέλη διατηρώντας την πίεση του ψεκαστήρα σταθερή.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνετε τα καλύτερα αποτελέσματα γι αυτό προτείνεται από τους επόμενους τρόπους που ακολουθούν.

Δεύτερος τρόπος
• Πάρτε ένα σκληρό πλαστικό ποτήρι του νερού και με ένα λεπτό τρυπάνι (1-1,5mm)ανοίξτε πολλές τρύπες στον πάτο του (έτσι ο πάτος του ποτηριού γίνεται σαν ένα μικρό σουρωτήρι).
• Ετοιμάστε το μείγμα (σιρόπι και Ultra Vita-Bee) όπως αναφέρεται στον πρώτο τρόπο για όσες κυψέλες θέλετε
• Πάρτε ένα άλλο διαφανές ποτήρι στο οποίο ζυγίστε την απαιτούμενη ποσότητα διαλύματος για τη μια κυψέλη (όπως υπολογίστηκε με τον παραπάνω τρόπο) και σημαδέψτετο ύψος στο ποτήρι που αντιστοιχεί στην ποσότητα αυτή. Αυτό θα είναι το ύψος μέχρι το οποίο θα γεμίζετε το ποτήρι και για τις υπόλοιπες κυψέλες που έχουν τον ίδιο αριθμό πλαισίων με μέλισσες (δηλαδή το δεύτερο ποτήρι χρησιμοποιείται σαν δοσομετρητής)
• Βάλτε το πλαστικό ποτήρι που είναι σαν σουρωτήρι πάνω από τα πλαίσιαμε τις μέλισσες και ρίξτε μέσα σε αυτό το μείγμα που έχετε καθορίσει με το ποτήρι-δοσομετρητή. Δώστε προσοχή έτσι ώστε το μείγμα να χυθεί ομοιόμορφα σε όλα τα πλαίσια με τις μέλισσες

Τρίτος τρόπος
• Αναμείξτε 4,5g Ultra Vita-Bee με 200-250g σιρόπι για κυψέλες με 1-5 πλαίσια πληθυσμού και 300-400g για κυψέλες άνω των 5 πλαισίων. Η ποσότητα της Ultra Vita-Bee που αντιστοιχεί σε κάθε κυψέλη είναι πάντα 4,5g
• Πάρτε άδεια μπουκάλια νερού του μισού λίτρου και με ένα μικρό τρυπάνι (1-1,5mm) ανοίχτε μια τρύπα στο σημείο που δείχνει το βελάκι στο παρακάτω σχήμα και σημαδέψτε με ένα μαρκαδόρο την τρύπα που ανοίξατε σε κάθε μπουκάλι
• Γεμίστε τα μπουκάλια με το μείγμα που φτιάξατε όπως αναφέρθηκε παραπάνω και σφραγίστε τα με το καπάκι τους
• Τοποθετήστε ένα μπουκάλι με το μείγμα πάνω στα πλαίσια της κυψέλης (στο κενό που σχηματίζεται ανάμεσα σε δύο πλαίσια) και καλύτερα επάνω από τα πλαίσια με τον γόνο. Το καπάκι θα πρέπει να “κοιτάει”προς την είσοδο της κυψέλης και η τρύπα που ανοίχτηκε με το τρυπάνι θα πρέπει να “κοιτάει” τον πάτο της κυψέλης

Πρώτο παράδειγμα: εάν έχετε 50 κυψέλες των 3 πλαισίων αναμείξτε 225g Ultra Vita-Bee (50 κυψέλες x 4,5g Ultra Vita-Bee ανά κυψέλη = 225g) με12,5kg σιρόπι.(50 κυψέλες x 250g σιρόπι για κάθε κυψέλη =12,kg). Άρα με βάση το παράδειγμα αυτό σε κάθε μπουκάλι θα βάζατε συνολικά 254,5g μείγματος (250g σιρόπι και 4,5g Ultra Vita-Bee)

Δεύτερο παράδειγμα: εάν έχετε 20 κυψέλες των 8 πλαισίων αναμείξτε 90g Ultra Vita-Bee (20 κυψέλες x 4,5 γραμμάρια βιταμίνη ανά κυψέλη =90g) με 8kg σιρόπι (20 κυψέλες x400g σιρόπι για κάθε κυψέλη = 8kg). Άρα με βάση το παράδειγμα αυτό σε κάθε μπουκάλι θα βάζατε συνολικά 404,5g μείγματος (400g σιρόπι και 4,5g Ultra Vita-Bee)

Τέταρτος τρόπος
• Αυτός ο τρόπος είναι παρόμοιος με τον πρώτο τρόπο με την μόνη διαφορά ότι τώρα ψεκάζετε το μείγμα από την είσοδο της κυψέλης και το στόμιο του ψεκαστήρα “κοιτάζει” προς τα επάνω.
• Τα πλαίσια πρέπει να ψεκάζονται και το μείγμα πρέπει να μένει σε αυτά (έτσι ώστε οι μέλισσες να μπορούν να το προσλάβουν) και να μην τρέχει έξω από την κυψέλη
• Αυτός ο τρόπος χρησιμοποιείται όταν θέλετε να αποφύγετε το άνοιγμα του καπακιού της κυψέλης και καλό είναι να εφαρμόζεται το βράδυ για να αποφεύγονται οι λεηλασίες

• Τo σιρόπι που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι χλιαρό δηλαδή γύρω στους 30-40οC (οι βιταμίνες καταστρέφονται σε θερμοκρασίες πάνω από 40οC) καθώς και το τελικό μείγμα πρέπει να διατηρείται χλιαρό και κατά την διάρκεια του ραντίσματος (εάν είναι παγωμένο στρεσάρονται οι μέλισσες).
• Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση. Ιδιαίτερα την πρώτη φορά που το μπουκάλι Ultra Vita-Bee είναι γεμάτο, καλό είναι να αφαιρέσετε λίγη ποσότητα Ultra Vita-Bee σε ένα ποτήρι, να ανακινήσετε το μπουκάλι καλά και στη συνέχεια να ρίξετε πάλι στο μπουκάλι την ποσότητα που αφαιρέσατε προηγουμένως. Ανακινήστε ξανά.
• Είναι σημαντικό η παράθεση του μείγματος στην κυψέλη να γίνεται σύμφωνα με τους παραπάνω τρόπους έτσι ώστε να μην αποθηκεύεται στα κελιά των πλαισίων και οι μέλισσες να μπορούν να το καταναλώσουν σε μετέπειτα χρόνο οπότε η ανάπτυξη τους θα είναι πιο αργή
• Προφανώς για να επιτύχετε τα μέγιστα των αποτελεσμάτων της Ultra Vita-Bee θα πρέπει τα μελισσοσμήνη να είναι υγιή και να συλλέγουν από την φύση νέκταρ και γύρη. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε θα πρέπει από τη μία να τα θεραπεύσετε και από την άλλη να τα τροφοδοτείτε εσείς (ακόμα και καθημερινά αν είναι δυνατόν) με σιρόπι και να τους παραθέτετε ταυτόχρονα γύρη ή υποκατάστατο γύρης
Επιστημονικά πειράματα έχουν διεξαχθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να αποδείξουν τα πλεονεκτήματα των προϊόντων μας. Περισσότερα

Στην ίδια κατηγορία

Ultra Vita-Bee Plus (11117) 500mL(725gr)
Βιταμίνες
€42,45
Ultra Vita-Bee Plus (11017) 1000mL(1450gr)
Βιταμίνες
€75,47
Ultra Vita-Bee (12023) 500mL(725gr)
Βιταμίνες
€21,53