€1,64

Η VN-Power (93414) είναι μια πλήρης και ισορροπημένη στερεή μελισσοτροφή. Είναι μια πολύ καλή γυρεόπιτα πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα υψηλής βιολογικής αξίας.

Διατίθεται σε σακουλάκια του 1 kg και συσκευάζεται σε κιβώτιο των 24 τεμαχίων

Στην τιμή περιλαμβάνονται τα μεταφορικά μέχρι την Αθήνα και ο Φ.Π.Α (6%)

Επιλέξτε Ποσότητα


Η VN-Power (93414) είναι μια πλήρης και ισορροπημένη στερεή μελισσοτροφή. Είναι μια πολύ καλή γυρεόπιτα πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα υψηλής βιολογικής αξίας.

Διατίθεται σε σακουλάκια του 1 kg και συσκευάζεται σε κιβώτιο των 24 τεμαχίων

Στην τιμή περιλαμβάνονται τα μεταφορικά μέχρι την Αθήνα και ο Φ.Π.Α (6%)

Αποτελέσματα
• Δυναμώνει τις μέλισσες και το ανοσοποιητικό τους σύστημα, κάνοντάς τες ικανές να καταπολεμήσουν τη Βαρρόα και τη Νοζεμίαση, χωρίς τη χρήση φαρμάκων
• Διατηρεί τα μελισσοσμήνη σε άριστη κατάσταση
• Επιτυγχάνει έντονη ανάπτυξη των μελισσοσμηνών αν υπάρχει έστω και λίγη γύρη στο εξωτερικό περιβάλλον δεδομένου ότι πληρούνται και ο υπόλοιπες προϋποθέσεις που χρειάζεται η βασίλισσα για να δημιουργήσει γόνο (πχ. νέκταρ ή διεγερτική τροφοδοσία κλπ.)
• Οι μέλισσες γίνονται υγιείς και πιο παραγωγικές και επομένως αυξάνεται η παραγωγή μελιού και των υπόλοιπων προϊόντων της μέλισσας

Η BeeNectar διαθέτει πέντε διαφορετικές στερεές τροφές μελισσών υψηλής ποιότητας εμπλουτισμένες με βιταμίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία σε διαφορετικές αναλογίες. Περιέχουν όλες υποκατάστατο γύρης και όχι φυσική γύρη για να μην υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών, ώστε να αποτελούν μια πλήρη και ισορροπημένη μελισσοτροφή. Ο μελισσοκόμος μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη τροφή ανάλογα με τις ανάγκες του μελισσοσμήνους του και τους στόχους του (πχ. συντήρηση, ανάπτυξη, καταπολέμηση ασθενειών* ή και συνδυασμό όλων αυτών). Αυτό επιτρέπει στο μελισσοκόμο να αποκτήσει μελισσοσμήνη ικανά να παράγουν οποιοδήποτε προϊόν της μέλισσας (μέλι, γύρη, πρόπολη, βασιλικό πολτό κλπ.)

* Οι εξειδικευμένες στερεές μελισσοτροφές της BeeNectar δυναμώνουν τις μέλισσες και το ανοσοποιητικό τους σύστημα και τις κάνουν ικανές να αντιμετωπίσουν από μόνες τους Βαρρόα, Νοζεμίαση και Ασκοσφαίρωση χωρίς τη χρήση φαρμάκων.

Οι εξειδικευμένες στερεές τροφές της BeeNectar πρέπει να τοποθετούνται στο κέντρο της κυψέλης και συγκεκριμένα πάνω στα τελάρα με το γόνο, ανοίγοντας στη νάιλον συσκευασία μια αρκετά μεγάλη τρύπα, χωρίς να φοβάστε ότι θα ξεραθούν. Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι μικρότερη από 22-25οC, το άνοιγμα της συσκευασίας πρέπει να είναι προς τα κάτω (δηλαδή προς τα πλαίσια), ενώ όταν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από 22- 25οC, το άνοιγμα πρέπει να είναι προς τα πάνω (δηλαδή προς το καπάκι).

Οι στερεές μελισσοτροφές Standard (90114), VN-Power (93414) και A-Extra Power (92619) δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν το καπάκι της κυψέλης δεν είναι κατάλληλα μονωμένο και επομένως υπάρχει κίνδυνος η θερμοκρασία κάτω από το καπάκι να ανέβει πάνω από τους 38οC
(πχ. όταν το καπάκι της κυψέλης καλύπτεται από λαμαρίνα).
Σε αυτές τις περιπτώσεις (υψηλές θερμοκρασίες και καπάκι χωρίς μόνωση) είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε την VN-Extra Power (96614) ή την Extra Power (96714)

Διατίθενται σε συσκευασίες του 1kg και πακετάρονται σε χαρτοκιβώτια των 24 τεμαχίων. Οι διαστάσεις κάθε χαρτοκιβωτίου είναι 55cmx 27,1cmx 15,7cm

Παράγονται και συσκευάζονται από την BeeNectar, υπό την επίβλεψη του εξειδικευμένου και έμπειρου επιστημονικού της προσωπικού.
Πλεονεκτήματα της VN-Power (93414) σε σχέση με φάρμακα

• Χαμηλότερο κόστος σε σχέση με το αν χρησιμοποιούσατε ξεχωριστά φάρμακα και τροφή για υγεία και ανάπτυξη καθώς η VN-Power (93414) επιτυγχάνει και τα δύο μαζί
• Καταπολεμά τις ασθένειες πιο αποτελεσματικά
• Τα μελισσοσμήνη παραμένουν υγιή (απαλλαγμένα από Βαρρόα και Νοζεμίαση) για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλες θεραπείες επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα της μέλισσας έχει ενδυναμωθεί
• Δεν επηρεάζει αρνητικά τη βασίλισσα και τις μέλισσες
• Δεν περιέχει καμιά τοξική ουσία
• Βοηθάει τη βασίλισσα να γεννήσει
• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλες τις εποχές του έτους, ακόμα και όταν υπάρχει γόνος στις κυψέλες
• Τα μελισσοσμήνη πρέπει να ταϊστούν με την VN-Power (93414) για τουλάχιστον 40 συνεχόμενες μέρες για να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τη Βαρρόα. Όσο αφορά τη Νοζεμίαση, τα μελισσοσμήνη πρέπει να ταϊστούν με αυτήν για τουλάχιστον 30 συνεχόμενες ημέρες
• Για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι τα μελίσσια σας καταναλώνουν τις παρακάτω ποσότητες: ένα δεκάρι μελίσσι πρέπει να τρώει 1kg την εβδομάδα, που σημαίνει ότι χρειάζεται περίπου συνολικά 5-6kg για την αντιμετώπιση της Βαρρόας (40 ημέρες) και 4-5kg για την αντιμετώπιση της Νοζεμίασης (30 ημέρες). Αν τα μελίσσια δεν είναι δεκάρια σε πληθυσμό, οι παραπάνω ποσότητες διαμορφώνονται ανάλογα με τον πληθυσμό τους.
Η τοποθέτηση τηςVN-Power (93414) πρέπει να γίνεται ένα κιλό τη φορά και όχι όλα μαζί. Αυτό σημαίνει ότι αφού το μελίσσι καταναλώσει το πρώτο κιλό, τότε τοποθετείτε το δεύτερο και ούτω καθ’ εξής
Προσέξτε όταν τα μελίσσια είναι πολύ εξασθενημένα από την ασθένεια και επομένως δεν είναι ικανά να καταναλώσουν τις επιθυμητές ποσότητες της VN-Power (93414) που αναφέρονται παραπάνω, είναι προτιμότερο να ενισχύονται ταυτόχρονα με σιρόπι και βιταμίνες. Το διατροφικό σχήμα τότε, θεωρείται ότι ξεκινά όταν συνέλθουν και αρχίσουν να καταναλώνουν τις επιθυμητές ποσότητες. Από κει και ύστερα (συνήθως 6-10 μέρες μετά) υπολογίζονται οι 40 ημέρες για τη Βαρρόα και οι 30 ημέρες για τη Νοζεμίαση.

 • Για να ξεκινήσετε το διατροφικό σχήμα για την καταπολέμηση της Νοζεμίασης, σας συμβουλεύουμε πρώτα να κάνετε εργαστηριακή εξέταση των μελισσών σας, για να είστε σίγουροι ότι πράγματι υπάρχει Νοζεμίαση στο μελισσοκομείο σας. (Αυτό βέβαια ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη ασθένεια δεν είναι εύκολα ορατή).
  Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι μετά τη χρήση της VN-Power (93414) όσον αφορά τη Νοζεμίαση, οι μέλισσες πρέπει να επανεξετάζονται εργαστηριακά για να ελεγχθεί εάν επιτεύχθηκε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς αστάθμητοι παράγοντες μπορεί να το επηρεάσουν. Μερικοί αστάθμητοι παράγοντες είναι:
  1. Η ύπαρξη εντός των κυψελών μεγάλης ποσότητας μολυσμένου μελιού ή γύρης
  2. Η ύπαρξη γειτονικών μελισσοσμηνών, που νοσούν σε πολύ έντονο βαθμό (αυξημένος κίνδυνος επαναμόλυνσης)
  3. Άσχημες καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν στις μέλισσες να βγουν έξω από την κυψέλη και επομένως δεν μπορούν να αποβάλλουν τα σπόρια της Νοζεμίασης στο εξωτερικό περιβάλλον (τα σπόρια της Νοζεμίασης παραμένουν μέσα στην κυψέλη και επομένως έχουμε πάλι επαναμόλυνση).
  Στην περίπτωση αυτή θα σας δοθούν κατάλληλες συμβουλές από το επιστημονικό μας προσωπικό και για άλλους τρόπους αντιμετώπισης της Νοζεμίασης. Επίσης σας ενημερώσουμε ότι η επανεξέταση των μελισσοσμηνών σας, γίνεται δωρεάν στο δικό μας εργαστήριο (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απευθυνθείτε και σε οποιοδήποτε άλλο της επιλογής σας).
 • Όταν οι κυψέλες σας είναι μικρότερες των 5 πλαισίων σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε την VN-Extra Power (96614)
 • Αν τα μελισσοσμήνη σας είναι πολύ εξασθενημένα από τη Βαρρόα ή/και τη Νοζεμίαση (οι μέλισσες πρόκειται να καταρρεύσουν σε λιγότερο από 20 ημέρες) θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα με την VN-Power (93414) κατάλληλα φάρμακα που θα σας συμβουλέψει το επιστημονικό μας προσωπικό επειδή η VN-Power (93414) χρειάζεται κάποιο χρόνο για να δράσει αποτελεσματικά.

Στην ίδια κατηγορία

Standard 1Kg (90114)
Μελισσοτροφές
€1,44
Extra Power 1Kg (96714)
Μελισσοτροφές
€1,92
Magic Power (code 95520)
Μελισσοτροφές
€2,75
A-Extra Power 1Kg (92619)
Μελισσοτροφές
€2,42
VN-Extra Power 1Kg (96614)
Μελισσοτροφές
€2,13
L-Vita Extra (91216)
Μελισσοτροφές
€31,08