€2,75

Magic Power (95520) είναι μια ακόμα πιο ενισχυμένη και βελτιωμένη μορφή της A-Extra Power (92619), που αποτελείται από ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες υποκατάστατου γύρης, ιχνοστοιχείων, και αμινοξέων υψηλής βιολογικής αξίας. Είναι μια πλήρης και ισορροπημένη μελισσοτροφή που θα δώσει «μαγική δύναμη» στα μελίσσια σας. Ενδείκνυται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ασθενών ή/και μικρών σε πληθυσμό μελισσών.

Επιλέξτε Ποσότητα


Magic Power (95520) είναι μια ακόμα πιο ενισχυμένη και βελτιωμένη μορφή της A-Extra Power (92619), που αποτελείται από ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες υποκατάστατου γύρης, ιχνοστοιχείων, και αμινοξέων υψηλής βιολογικής αξίας. Είναι μια πλήρης και ισορροπημένη μελισσοτροφή που θα δώσει «μαγική δύναμη» στα μελίσσια σας. Ενδείκνυται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ασθενών ή/και μικρών σε πληθυσμό μελισσών.

Αποτελέσματα
• Δυναμώνει τις μέλισσες και το ανοσοποιητικό τους σύστημα κάνοντάς τες ικανές να καταπολεμήσουν τη Βαρρόα, τη Νοζεμίαση και την Ασκοσφαίρωση χωρίς τη χρήση φαρμάκων.
• Διατηρεί τα μελισσοσμήνη σε άριστη κατάσταση.
• Επιτυγχάνει εκρηκτική ανάπτυξη των μελισσοσμηνών ακόμα και όταν δεν υπάρχει γύρη στο εξωτερικό περιβάλλον δεδομένου ότι πληρούνται και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις που χρειάζεται η βασίλισσα για να δημιουργήσει γόνο (πχ. νέκταρ ή διεγερτική τροφοδοσία κλπ.).
• Οι μέλισσες γίνονται υγιείς και πολύ παραγωγικές και επομένως αυξάνεται η παραγωγή μελιού και των υπόλοιπων προϊόντων της μέλισσας

Το αποτέλεσμα είναι υγιή, μεγαλύτερα και πιο παραγωγικά μελίσσια

Πλεονεκτήματα της Magic Power (95520) σε σχέση με φάρμακα
• Χαμηλότερο κόστος σε σχέση με το αν χρησιμοποιήσετε ξεχωριστά φάρμακα και τροφή για υγεία και ανάπτυξη καθώς η Magic Power (95520) επιτυγχάνει και τα δύο μαζί.
• Βοηθάει τις μέλισσες να καταπολεμήσουν τις ασθένειες πιο αποτελεσματικά.
• Τα μελισσοσμήνη παραμένουν υγιή (απαλλαγμένα από Ασκοσφαίρωση, Βαρρόα και Νοζεμίαση) για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλες θεραπείες, επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα της μέλισσας έχει ενδυναμωθεί. Δεν επηρεάζει αρνητικά τη βασίλισσα και τις μέλισσες.
• Δεν περιέχει καμιά τοξική ουσία.
• Βοηθάει τη βασίλισσα να γεννήσει.
• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλες τις εποχές του έτους, ακόμα και όταν υπάρχει γόνος στις κυψέλες με τα ίδια αποτελέσματα.
• Τα μελισσοσμήνη πρέπει να ταϊστούν με τουλάχιστον 3Kg Magic Power (95520) για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την Ασκοσφαίρωση και για τουλάχιστον 40 συνεχόμενες ημέρες για να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τη Βαρρόα. Όσο αφορά τη Νοζεμίαση, τα μελισσοσμήνη πρέπει να ταϊστούν με αυτήν για τουλάχιστον 30 συνεχόμενες ημέρες.
• Για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι τα μελίσσια σας θα καταναλώνουν τις παρακάτω ποσότητες: ένα δεκάρι μελίσσι πρέπει να τρώει 1kg την εβδομάδα, που σημαίνει ότι χρειάζεται περίπου συνολικά 5-6kg για την αντιμετώπιση της Βαρρόας (40 ημέρες) και 4-5kg για την αντιμετώπιση της Νοζεμίασης (30 ημέρες). Αν τα μελίσσια σας δεν είναι δεκάρια σε πληθυσμό, οι παραπάνω ποσότητες διαμορφώνονται ανάλογα με τον πληθυσμό τους.
Η τοποθέτηση της Magic Power (95520) πρέπει να γίνεται ένα κιλό τη φορά και όχι όλα μαζί. Αυτό σημαίνει ότι αφού το μελίσσι καταναλώσει το πρώτο κιλό, τότε τοποθετείτε το δεύτερο και ούτω καθ’ εξής.
• Η Magic Power (95520) πρέπει να τοποθετείται στο κέντρο της κυψέλης και συγκεκριμένα πάνω στα τελάρα με το γόνο (ΟΧΙ πάνω στον τροφοδότη γιατί δεν θα μαλακώσει καταλλήλως), αφαιρώντας όλη τη μία πλευρά της νάιλον συσκευασίας χωρίς να φοβάστε ότι θα ξεραθεί η τροφή.
• Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι μικρότερη από 22-25οC, το άνοιγμα της συσκευασίας πρέπει να είναι προς τα κάτω (δηλαδή προς τα πλαίσια), ενώ όταν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από 22- 25οC, το άνοιγμα πρέπει να είναι προς τα πάνω (δηλαδή προς το καπάκι).

 • Για να ξεκινήσετε το διατροφικό σχήμα για την καταπολέμηση της Νοζεμίασης, σας συμβουλεύουμε πρώτα να κάνετε εργαστηριακή εξέταση των μελισσών σας, για να είστε σίγουροι ότι πράγματι υπάρχει Νοζεμίαση στο μελισσοκομείο σας. (Αυτό βέβαια ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη ασθένεια δεν είναι εύκολα ορατή). Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι μετά τη χρήση της Magic Power (95520) όσον αφορά τη Νοζεμίαση, οι μέλισσες πρέπει να επανεξετάζονται εργαστηριακά για να ελεγχθεί εάν επιτεύχθηκε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς αστάθμητοι παράγοντες μπορεί να το επηρεάσουν. Μερικοί αστάθμητοι παράγοντες είναι:
  1. Η ύπαρξη εντός των κυψελών μεγάλης ποσότητας μολυσμένου μελιού ή γύρης
  2. Η ύπαρξη γειτονικών μελισσοσμηνών, που νοσούν σε πολύ έντονο βαθμό (αυξημένος κίνδυνος επαναμόλυνσης)
  3. Άσχημες καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν στις μέλισσες να βγουν έξω από την κυψέλη και επομένως δεν μπορούν να αποβάλλουν τα σπόρια της Νοζεμίασης στο εξωτερικό περιβάλλον (τα σπόρια της Νοζεμίασης παραμένουν μέσα στην κυψέλη και επομένως έχουμε πάλι επαναμόλυνση).
  Στην περίπτωση αυτή θα σας δοθούν κατάλληλες συμβουλές από το επιστημονικό μας προσωπικό και για άλλους τρόπους αντιμετώπισης της Νοζεμίασης. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η επανεξέταση των μελισσοσμηνών σας, γίνεται δωρεάν στο δικό μας εργαστήριο (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απευθυνθείτε και σε οποιοδήποτε άλλο της επιλογής σας).
 • Όταν τα μελίσσια είναι πολύ εξασθενημένα και δεν καταναλώνουν την απαιτούμενη ποσότητα που αναφέρθηκε παραπάνω από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, θα πρέπει αφού μαλακώσει λίγο η τροφή σε θερμοκρασία περίπου 450 C να λιώσετε αυτήν την ποσότητα που δεν καταναλώνουν με λίγο χλιαρό νερό (1 κιλό τροφής για να διαλυθεί χρειάζεται περίπου 250g νερό) και να τη δώσετε στα μελίσσια σε μορφή σιροπιού, ραντίζοντάς την καθημερινά ή σε μπουκάλι. Μπορείτε να ενισχύσετε περισσότερο τις μέλισσες προσθέτοντας 4,5g βιταμίνης Ultra Vita-Bee Plus δύο φορές την εβδομάδα σε αυτό το σιρόπι. Εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει πάντα το ένα κιλό ζυμάρι πάνω στα πλαίσια. Το διατροφικό σχήμα τότε, θεωρείται ότι ξεκινάει όταν συνέλθουν οι μέλισσες και αρχίσουν να καταναλώνουν τις επιθυμητές ποσότητες. Από κει και έπειτα υπολογίζονται οι 40 ημέρες για τη Βαρρόα και οι 30 ημέρες για τη Νοζεμίαση.
 • Αν τα μελισσοσμήνη σας είναι πάρα πολύ εξασθενημένα από τη Βαρρόα ή και τη Νοζεμίαση (οι μέλισσες πρόκειται να καταρρεύσουν σε λιγότερο από 20 ημέρες), θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα με την τροφή Magic Power (95520) κατάλληλα φάρμακα που θα σας συμβουλέψει το επιστημονικό μας προσωπικό, επειδή η Magic Power (95520) χρειάζεται κάποιο χρόνο για να δράσει αποτελεσματικά.

Στην ίδια κατηγορία

Standard 1Kg (90114)
Μελισσοτροφές
€1,44
L-Vita Extra (91216)
Μελισσοτροφές
€31,08
VN-Extra Power 1Kg (96614)
Μελισσοτροφές
€2,13
A-Extra Power 1Kg (92619)
Μελισσοτροφές
€2,42
VN-Power 1Κg (93414)
Μελισσοτροφές
€1,64
Extra Power 1Kg (96714)
Μελισσοτροφές
€1,92